Majatalo käytössäsi

Elämysverstaan tarina alkaa vuodesta 1945, jolloin Pessalan veljekset rakensivat talon puusepänveistämöksi. Veljekset valmistivat erityisesti laadukkaita ikkunanpieliä, muun muassa Helsingin rautatieasemarakennukseen.  2000-luvun alussa verstas kunnostettiin asuin- ja tapahtumakäyttöön. Tummat lankut saatiin läheiseltä sahalta ja tunnelmallinen (tanssi)sali loihdittiin raa'an käsityöläishallin tilalle. 

Sen jälkeen talo on toiminut juhla- ja kokoontumistilana sekä muutaman vuoden ekoyhteisön kotina ja kellariin rakentamansa leipomon myötä myös asukkaiden työpaikkana. Keväällä ja kesällä 2022 verstasta asutti 30 ukrainalaista sotapakolaista ja talo täyttyi taas pullan tuoksusta, joita leipomalla saatiin kerättyä varoja Ukrainaan. 

Haluamme nyt taas avata rakkaaksi tulleen ja useita remontteja nähneen Elämysverstaan tuleville juhlille, kursseille ja perheiden kokoontumisille. Toivomme että nautitte verstaan lämmöstä ja kodikkuudesta!


Mitä, missä, miten?

Elämysvertas sopii ihanteellisesti erilaisten viikonloppukurssien tai -retriittien pitopaikaksi sekä isompien perheiden kokoontumiseen esimerkiksi loma-aikoina. Myös yhden yön juhlat tai pidempi oleskelu onnistuu mukavasti.

- Sali on muunneltavissa vapaata lattiatilaa tarvitsevaan toimintaan tai leppoisaan yhteiseen ajanviettoon. Takka tuo tunnelmaa talvella.

- Keittiö sijaitsee salin yhteydessä, joten tarjoilu sujuu helposti. Pitkän pöydän ääressä mahtuu ruokailemaan jopa 20 ihmistä.

- Makuuhuoneita on 7 ja alkoveja 2: sänkypaikkoja on 17-18 (pari- ja yhden hengen sänkyjä), joiden lisäksi käyttöön saa myös lisäpatjoja - yhteensä tilaa löytyy jopa 25 yöpyjälle.

- Salin lisäksi avointa tilaa esimerkiksi projektityöskentelyyn löytyy keski- ja yläkerroksista.

- Vessoja on kolmessa kerroksessa 4kpl, suihkuja on 3kpl.

- Alakerran saunakerroksesta löytyy pukutilat baaritiskeineen ja ulkoa suojaisat vilvoittelutilat.

- Aurinkoisen takapihan katetulla terassilla voi ruokailla tai pitää kokousta. Lähimetsässä sijaitsevaa laavu nuotioineen on myös käytössänne.

- Ulkona on kokkailua varten puu-, kaasu- ja hiiligrillit! 

Elämysverstas sijaitsee Lapinjärven Porlammilla, rauhallisen maalaistien varrella, pienessä asuinkeskittymässä. Talvisin on pimeää ja taivaalla loistaa tähdet! Kesäisin idylliset hiekkatiet houkuttelevat kävelyretkille. Pyhäjärven uimaranta on 8km päässä ja läheisen joen rantaan kävelee vartissa. 

Lapinjärven palvelut löytyvät 18km päästä, Myrskylän keskustaan on 9km. Helsinkiin on 100km, Lahteen ja Kouvolaan molempiin n. 50km.

Kysy lisää Elämysverstaan ja lähistön vapaa-ajanmahdollisuuksista!


Yhteystiedot

Osoite: Lipontie 20, Lapinjärvi

Anne Vestman

Puh: 040-7703265

info@elamysverstas.com